Ultima Ora

08:14 PNL și USR, în creștere într-un sondaj CURS

PSD ar obţine 35% din voturi dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, urmat de PNL cu 23% din voturi şi de AUR – 12%, relevă datele unui sondaj CURS realizat în intervalul 28 martie – 11 aprilie. Comparativ cu precedentul sondaj, PSD pierde un procent, AUR pierde 2 procente, în timp ce PNL creşte cu 3 procente. De asemenea, PMP reuşeşte să atingă pragul electoral pentru accesul în Parlament.

Potrivit sondajului, după PSD – 35%, PNL- 23% şi AUR – 12%, pe locul al patrulea în intenţiile de vot pentru Parlament se situează USR, cu un procent de 11%, în creştere cu 3% faţă de sondajul anterior. UDMR se menţine la un nivel de 5% în intenţiile de vot.PMP, care în precedentul sondaj avea 4%, ar atinge şi el pragul electoral pentru intrarea în Parlament, fiind creditat cu 5% din voturi.

Partidul fostul premier Victor Ponta, Pro România, ar obţine 3% din voturi, în timp ce Partidul Umanist social-liberal, are 2%, iar partidul lui Liviu Dragnea, Alianţa pentru Patrie şi cel al lui Ludovic Orban, Forţa Dreptei, au câte 1%.

Sondajul a fost realizat la comanda PNL, în perioada 28 martie – 11 aprilie, pe un eşantion probabilist, multistadial, stratificat, de 2.750 de repondenţi în vârstă 18 ani şi peste, faţă-în-faţă, la domiciliul respondenţilor. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion: +/-1,9% la un nivel de încredere de 95%.

Comment here