Ultima Ora

08:14 Concurs pentru persoanele cu dizabilități, în centrul Târgu-Jiului

O competiție destinată persoanelor aflate în scaunul cu rotile, ”Infinit Race”, va avea loc în zona centrală a municipiului Târgu-Jiu, pe 18 septembrie.

„20 de persoane în scaunul cu rotile vor participa la o cursă cu ajutorul altor 20 de persoane care sunt sănătoase și vor împinge scaunul. Vor fi premii pentru toată lumea, diplome de participare. Este un proiect cofinanțat din bugetul Consiliului Județean Gorj. În cadrul aceluiași proiect, va fi un curs de antreprenoriat social și oportunități de angajare a persoanelor cu dizabilități, care va avea loc după competiție, iar toți participanții vor putea să ia parte la acesta. Vor afla unde pot să caute oportunitățile de angajare, în ce domenii și ce înseamnă antreprenoriat social“ a declarat Roxana Pistol, reprezentantul Asociației Asociația Be TeeN, organizator al evenimentului, pentru Impact în Gorj.

Niki Simionescu, consilier parlamentar și persoană aflată în scaunul cu rotile, a precizat că traseul concursului va fi pe bulevardul Constantin Brâncuși, între intersecțiile cu sens giratoriu de la Poliția Gorj și Sala Sporturilor.

„Scaunele cu rotile în care se află persoanele cu dizabilități vor fi împinse de persoane sănătoase, care sunt fie asistenți personali, fie că vor fi puși la dispoziție de ONG-ul care organizează concursul. Scopul acțiunii este educare a mentalului colectiv, ca lumea să înțeleagă că și persoanele cu dizabilități sunt membri activi ai societății și pot să desfășoare activități care să aducă plus valoare“ a declarat Simionescu.

Comments (1)

Comment here