Ultima Ora

08:14 Cine va fi candidatul PNL la prezidenţiale. „Nu are ce face pentru că îl obligăm”

Europarlamentarul Rareş Bogdan a declarat, sâmbătă, că preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, este candidatul la prezidenţiale, conform statutului partidului.

„Nu are ce face, pentru că îl obligăm, e simplu. Sunt unul dintre cei care va sta, oră de oră şi zi de zi, ca să accepte candidatura. Deci, nu prea are ce face, pentru că, în momentul în care partidul ţi-o cere, nu prea ai ce face. Nu se trag sfori, este în statutul PNL, o chestiune extrem de clară, preşedintele partidului trebuie să îşi asume candidatura pentru preşedinţie. E o chestiune de regulă”, a spus Rareş Bogdan într-o intervenţie la Antena 3, întrebat fiind despre scenariul unei candidaturi a liderului PNL Nicolae Ciucă la prezidenţiale, din partea alianţei PSD-PNL.

„Vom vorbi pe data de 10. Până pe 10 iunie, vorbim despre locale şi europarlamentare. Vrem să luăm peste 90% din primăriile din România, să luăm peste 95% din consiliile judeţene şi vreau să luăm, ne-am propus, 17 europarlamentari, eu aş vrea mai mult, 19 sau 20. Nu s-a discutat despre candidatul la preşedinţie şi dacă mergem separat sau împreună, vom vedea rezultatul alegerilor europarlamentare şi locale şi, după asta, cu siguranţă vom analiza, vom discuta şi până pe 1 iulie. După 10 iunie vom lua o decizie, dar în momentul ăsta, este mult prea devreme să discutăm pentru că avem provocarea alegerilor locale şi europarlamentare”, a completat prim-vicepreşedintele PNL.