Ultima Ora

08:14 Băluță, schimbat de la șefia Poliției Locale. Romanescu: Nu va putea lua măsuri, îl simt

Postul de director executiv al Poliției Locale Târgu Jiu va fi scos la concurs, a anunțat primarul Marcel Romanescu la un post local de televiziune.

Postul este ocupat de Florin Băluță, din momentul în care Florin Urdea a intrat în concediu pentru creșterea copilului.

„Cred că, în perioada imediat următoare, o să organizez un concurs pe perioada determinată, în care domnul Urdea își finalizează concediul de paternitate să poată coordona activitatea Poliției Locale. Florin Băluță a făcut lucruri foarte bune în perioada de doi ani de zile în care a coordonat activitatea, dar nu va putea lua decizii împotriva colegilor lui. Îl simt“, a spus Romanescu.

Primarul Marcel Romanescu îi reproșează lui Florin Băluță că nu a fost mai dur cu subordonații săi.

„Consider, în continuare, că Florin Băluță este un polițist care își respectă uniforma pe care o poartă. Pe de altă parte, i-am acordat tot girul meu, de când sunt primarul municipiului Târgu-Jiu. Am lucrat cam un an și jumătate cu domnul Urdea și și-a dat seama că nu poate să lucreze cu mine și Florin a rămas să coordoneze activitatea Poliției Locale. Fără să-i neg meritele pentru activitatea pe care a desfășurat-o, mă așteptam la Florin Băluță să ia și măsuri în perioada în care a coordonat activitatea Poliției Locale. Este dificil. Eu îl pot înțelege, pentru că este coleg cu cei de acolo, a crescut o dată cu ei. Este mai dificil să fii într-o structură de atâta timp și să vii acum și să iei măsurile necesare. (…) Până la aprobarea noii organigrame, Poliția Locală avea personalitate juridică, avea comisie de disciplină și avea posibilitatea ca toate personajele care fac imagine negativă să fie îndepărtate. Din păcate, nu prea au plecat în ultimii trei ani de zile de când sunt primarul municipiului Târgu-Jiu, deși sunt sigur că sunt multe fapte reprobabile pe care le-au produs angajații poliției locale“ a declarat Romanescu.

Comments (1)

  1. Politia localea sa funcționeze ca agenți de paza doar erau gardieni cândva. De ce au salarii asa mari șefii de birou 6000 de lei. Pentru ce?! Banii cetățeanului se duc la unii degeaba iar alții nh au locuri de munca în orașul asta. Romanescu încearcă sa miște lucrurile în orașul asta speram sa si reușească!!!!

Comment here