Ultima Ora

08:14 Ajutorul de la guvern a fost DEGEABA! UATAA Motru, încă 1 an în insolvență

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru își va prelungi cu un an insolvența, anunță gds.ro. Administratorul special i-a transmis, deja, celui judiciar solicitarea de prelungire cu un an a perioadei de insolvență, în care unitatea se află încă din anul 2016.

Până recent, se vorbea de o situație economică favorabilă, însă, după ce administratorul special Eugen Corcoață a fost înlocuit din funcție, noua conducere a acuzat c-ar fi descoperit situații financiare în neregulă, fiind făcute plângeri către instituțiile statului. În fapt, este vorba despre documentația ce vizează plata certificatelor de CO2. În anumite documente, suma de plată este de 3,4 milioane de lei, iar în altele 6,4 milioane de lei. Primarul din Motru, Gigel Jianu, a declarat că administratorul judiciar va cere, luna aceasta, instanței de judecată prelungirea cu un an a perioadei de insolvență.

„Noi nu știam că există aceste probleme cu plata certificatelor de CO2 pentru emisiile de anul trecut. Acum ne-am trezit că avem de plată 6,4 milioane de lei în loc de 3,4 milioane de lei. Să vedem de unde o să luăm diferența de bani pentru că alocările și din Consiliul Local, și din subvenții au avut în vedere alte situații financiare. Acum, trebuie să se lămurească la organele de anchetă. Prin urmare, încă mai sunt probleme de rezolvat la UATAA și se va solicita judecătorului prelungirea cu încă un an a insolvenței. Luna aceasta va fi depusă cererea. Din eșalonarea trecută mai sunt de achitat trei rate. UATAA are de recuperat creanțe de 20 de milioane de lei și are debite de 1,2 milioane de lei. S-au cumpărat până acum 10.000 de certificate de CO2 și mai avem de cumpărat 40.000. Trebuie să fie achiziționate până la finalul lunii aprilie. Să sperăm că ne vom încadra în termenul legal și vom face rost de fonduri“, a spus Jianu.

Anul trecut, Uzina de Agent Termic Motru a primit 8 milioane de lei de la guvern.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here