Ultima Ora

08:13 OMS speră că pandemia de Covid-19 se va termina „în mai puțin de doi ani”

Şeful Organizației Mondiale a Sănătății a declarat, vineri, că speră că pandemia de Covid-19 va dura mai puțin timp decât gripa spaniolă din 1918, care a ucis, în doi ani, zeci de milioane de oameni, scrie AFP.

„Sperăm să terminăm cu această pandemie în mai puțin de doi ani. În special dacă ne vom putea uni eforturile (…) folosind la maximum instrumentele și sperând că vom putea avea instrumente suplimentare precum vaccinurile, cred că îi vom putea pune capăt într-un interval mai scurt decât gripa din 1918”, a afirmat șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferință de presă.

Gripa spaniolă a decimat 50 de milioane de oameni, din 1918 până în 1920, când malnutriția și tuberculoza fragilizau și mai mult populația. Spre deosebire de virusul Sars-Cov-2, gripa spaniolă a lovit mai ales în generația tânără.

„În situația actuală, virusul are mai multe șanse să se propage. Se poate deplasa rapid pentru că acum suntem mult mai conectați. Avem, deci un dezavantaj legat de mondializare, dar avem avantajul că dispunem de tehnologii mai bune. Și, știm cum să o oprim”, a afirmat şeful OMS.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here