Ultima Ora

08:13 Autorități INDIFERENTE la nevoile Centrului de Transfuzie Sanguină din Târgu-Jiu. Apel DISPERAT către românii din străinătate!

Angajații Centrului de Transfuzie Sanguină din Târgu-Jiu au ajuns la capătul puterii și răbdării, în ceea ce privește lipsa de interes a autorităților cu privire la soarta instituției, notează gds.ro. Echipamentele cu care lucrează sunt foarte vechi, au cerut sprijinul autorităților și chiar al Complexului Energetic Oltenia, dar degeaba. Acum, medicul Nicoleta Căluțoiu lansează un apel către românii din străinătate să ajute cu bani.

De multe luni, stocurile de sânge sunt la limită și cererea de sânge din partea spitalelor este foarte mare. În plus, aparatura este veche de peste 20 de ani. Centrul de Transfuzie Sanguină din Târgu Jiu are în dotare 4 aparate pentru donare de sânge, cel mai nou din 1996, restul din 1990 și 1991. Instituția a cerut ajutor inclusiv conducerii Complexului Energetic Oltenia pentru măcar un echipament nou, costul ridicându-se la 10.000 de lei, dar nimeni nu a mișcat nimic.

Angajații Centrului mai au o speranță la românii din afara țării, care sunt invitați să susțină financiar achiziționarea aparatului care poate salva vieți.

”Avem, în total, patru aparate foarte vechi. Nu se poate ca peste tot pe unde am cerut ajutor să nu fie nimeni sensibilizat să doneze bani! Când lumea este la greu și are rude în spital sau în mare suferință, sună să îi ajutăm. Nu cerem nimic pentru noi, decât un aparat care salvează vieți. Este un aparat cu ajutorul căruia ne vom putea deplasa și în județ să putem recolta sânge. Costă 10.000 de lei. Sunt atâtea instituții care au tot felul de cheltuieli… Interesul este doar când este nevoie de sânge pentru a salva vieți. După ce problemele medicale se rezolvă, nu mai interesează pe nimeni că o instituție publică din Sănătatea gorjeană, de importanță vitală, folosește aparatură veche de 30 de ani pentru recoltarea de sânge“, a declarat medicul Nicoleta Căluțoiu, șefa Centrului de Transfuzie Sanguină Târgu Jiu.

„Eu nu mai știu ce să mai fac, pe la ce uși să merg, dar voi cere sprijin mai departe peste tot. Trebuie să găsim resurse în acest județ, să cumpărăm un aparat de 10.000 de lei, necesar pentru viețile noastre, ale tuturor! Cer sprijin și celor plecați în afara țării, poate văd altfel lucrurile și ne pot ajuta! Noi, din fonduri proprii, nu putem să asigurăm banii nici măcar pentru transportul donatorilor. Cum să vină oamenii din Motru să doneze, pe banii lor?! Cu un astfel de aparat am putea să mergem noi la ei. Nu înțeleg cum o instituție vitală este lăsată să supraviețuiască și nimeni nu face nimic. Ne-am dori un hemomixer de Crăciun, pentru donatori. O persoană care vine să doneze sânge beneficiază de o zi liberă de la serviciu, reducerea cu 50% a abonamentului la transport timp de o lună de zile, tichete valorice și set de analize. Ar trebui decontat și transportul în ziua donării, dar de unde fonduri? Sper ca cineva, de oriunde, să răspundă solicitării noastre, care este pentru toți gorjenii“, a mai declarat Nicoleta Căluțoiu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here