Ultima Ora

08:12 Individ din Olt, reținut de polițiștii gorjeni. A sechestrat o minoră și i-a furat telefonul

O fată de 17 ani, din Târgu-Cărbunești, a fost sechestrată, luni, de un tânăr din Olt. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

La data de 29 martie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați, prin apelul 112, de către o minoră, de 17 ani, din orașul Târgu Cărbunești, cu privire la faptul că ar fi fost amenințată de către o persoană de sex masculin, care i-a sustras și telefonul mobil.

Din cercetările efectuate, a reieșit faptul că minora ar fi stabilit să se întâlnească cu o persoană necunoscută, de sex masculin, în incinta unui imobil din municipiul Târgu-Jiu, iar după aproximativ 2 ore, aceasta i-a solicitat să plece, moment în care bărbatul ar fi lipsit-o de libertate.

Ulterior, minora, împotriva voinței sale, s-ar fi deplasat cu acesta către un loc de cazare de pe raza municipiului Târgu Jiu, ocazie cu care s-ar fi oprit la o terasă, situată pe strada Victoria. La intrarea în local, bărbatul i-a solicitat să-și lase telefonul mobil pe masă, pe care și l-ar fi însușit, ulterior părăsind incinta terasei.

În urma investigațiilor desfășurate cu operativitate de către polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu – Biroului de Investigații Criminale, a fost identificată persoana bănuită de săvârșirea infracțiunilor, în persoană unui tânăr, de 27 de ani, din comuna Obârșia, județul Olt, în acest sens fiind organizat un flagrant.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și tâlhărie calificată. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activității infracționale a tânărului, care a fost condus la sediul Poliției Municipiului Târgu Jiu.

În urma probatoriului administrat în cauză, față de tânăr a fost dispusă măsură reținerii, pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj. Astăzi, tânărul va fi prezentat procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propuneri legale.

Comment here