Sportive

Prima confruntare europeană pe teren propriu. Andrieş: Acest meci este o sărbătoare

CSM Târgu Jiu întâlneşte, astăzi, de la ora 13:00, Costa del Sol Malaga, într-un meci care contează pentru etapa a 2-a din Grupa D EHF European League.

Prin calificarea, în premieră, în grupele unei competiții europene, CSM Târgu Jiu a pus orașul lui Brâncuși pe harta handbalistică a Europei. Antrenorul Liviu Andrieş își dorește prima victorie în faza grupelor în faţa Costa del Sol Malaga, ocupanta locului 8, în acest moment, în Spania.

“Acest meci este o sărbătoare. Este pentru prima oară când jucăm în grupele unei Cupe Europene acasă. Trăirile pe care le ai într-o asemenea competiție sunt foarte mari. Ținând cont că ele au mai multe participări în cupele europene, par favorite. Este o echipă destul de valoroasă, care aleargă foarte bine pe repuneri rapide și faza a doua, în schimb, nu au jucătoare care să arunce de afară. Fetele trebuie să fie foarte montate, foarte agresive în apărare și de asemenea și în faza a doua să punem presiune pe ele pentru că jucăm acasă, în fața propriilor suporteri și vrem ca această săptămână să o încheiem cu o victorie, ceea ce ar însemna foarte mult pentru grup, pentru echipă, pentru ceea ce urmează” a declarat Andrieş.

Comment here