Ultima Ora

08:11 Cioloş: Nu îmi doresc să intru în guvern, vreau să mă ocup de partid

Dacian Cioloş, care a fost ales preşedinte al USR-PLUS, a declarat vineri că, în cazul în care USR-PLUS reface alianţa de guvernare cu PNL şi UDMR, nu doreşte să intre în guvern, adăugând că vrea să se ocupe de partid.

„Eu nu îmi doresc să intru în guvern, am câştigat această poziţie de preşedinte al partidului şi vreau să mă ocup de partid. Vom vedea cine va intra în guvern la momentul respectiv. Vor fi discuţii pe care le vom avea în Biroul Naţional, dar vreau să fiu foarte clar, din punctul meu de vedere echipa rămâne unită, vom lucra împreună, nu există diferenţieri de tabere. Şi Dan Barna şi alţi colegi au câştigat deja experienţă şi cu siguranţă va trebui valorificată”, a spus Cioloş, într-o conferinţă de presă la sediul central al USR-PLUS, întrebat dacă doreşte poziţia de vicepremier în cazul în care se reface coaliţia de guvernare cu alt premier.

Cioloş a afirmat că USR-PLUS nu îl mai susţine pe premierul Florin Cîţu, pentru că acesta „şi-a dat examenul şi l-a picat”.

„Nu îl susţinem pe Florin Cîţu nu pentru că avem o obsesia cu premierul Cîţu, ci pentru că şi-a dat examenul şi l-a picat, cel puţin cu USR-PLUS, şi nu ne mai putem permite să riscăm încrederea pe care am primit-o de la alegătorii români, nu ne mai putem permite să o riscăm cu un premier imprevizibil şi care nu ştie să aprecieze o relaţie de parteneriat”, a arătat el.

Comment here