Ultima Ora

08:10 Au interzis accesul unui prefect în spital. Voia să vadă dacă sunt gândaci

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a refuzat, vineri, accesul în spital al prefectului judeţului Olt, Mario De Mezzo, care a mers la spital după ce a primit sesizări cu privire la faptul că în secţia Cardiologie sunt probleme legate de igienă, respectiv gândaci.

Sâmbătă, managerul spitalului a transmis că Direcţia de Sănătate Publică a făcut control, fără a găsi nereguli. Prefectul a precizat, la rândul său, că va sesiza corpul de control al ministrului Sănătăţii şi că va face toate demersurile legale, prin pârghiile pe care le are la dispoziţie, pentru a se asigura „că această problemă nu va fi ascunsă printre hârtii, aşa cum pare să fie tendinţa”.

„Morţii se îngroapă cu pământ, viii se îngroapă cu hârtii. În urma a două sesizări pe care le-am primit că la Spitalul de Urgenţă Slatina colcăie de gândaci la secţia de cardiologie, am decis să fac un control inopinat. Am fost întâmpinat cu o rezistenţă virulentă din partea directorului medical care nu este jurist, juristul fiind intimidat de acesta, altfel el împărtăşindu-mi punctul de vedere că prefectul poate face un control. (…) În sine, control inopinat înseamnă intru, verific, mă asigur că totul e în regulă. Nu pentru că vreau să fac eu circ, cum a făcut directorul medical de la spitalul judeţean, ci pentru a mă asigura că locuitorii judeţului Olt au condiţii decente în acest spital. I-am spus directorului medical că un om care nu are nimic de ascuns nu are nicio problemă să meargă cu mine în secţie şi să îmi arate secţia”, a afirmat prefectul de Olt, într-o filmare realizată în faţa spitalului şi postată pe Facebook.  

Managerul spitalului, Angela Nicolae, a declarat că prefectul nu este organ de control.

„La solicitarea reprezentanţilor unităţii sanitare, domnul Mario-Lucian De Mezzo, Prefectul Judeţului Olt, nu a prezentat niciun act administrativ de dispunere a acestui control şi nici nu a pus la dispoziţia unităţii sanitare sesizările primite de către Instituţia Prefectului – Judeţul Olt, afirmând că nu are sesizări scrise, ci doar fotografii primite pe telefonul mobil personal. În acest context, reprezentanţii unităţii sanitare, respectând regulile, procedurile şi protocoalele aplicabile la nivelul spitalului, l-au informat pe domnul Mario-Lucian De Mezzo, Prefectul Judeţului Olt, că nu are calitatea de organ de control şi nu poate efectua acţiune de control în cadrul Secţiei Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Conform prevederilor legislaţiei în vigoare, prefectul în calitate de reprezentant al Guvernului în plan local, îşi exercită atribuţiile de monitorizare şi control prin intermediul serviciilor publice deconcentrate din judeţul Olt, precum şi prin intermediul comisiilor mixte numite prin Ordin al prefectului”, a transmis managerul.

Comment here