Ultima Ora

08:09 SJU Târgu-Jiu: 12 persoane s-au vaccinat, vineri, cu noul ser anti-COVID

12 persoane s-au vaccinat, vineri, la centrul de vaccinare anti-COVID al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu (din strada Progresului, nr. 18). Vârsta acestora a fost cuprinsă între 35 și 65 de ani, printre cei care s-au vaccinat aflându-se și un asistent medical din municipiul Craiova.

Centrul de vaccinare are program în intervalul orar 08:00 – 14:00, de luni până vineri. Este administrat noul vaccin COVID-19 (COMIRNATY ORIGINAL/OMICRON BA.4-5-Pfizer BioNTech), adaptat pentru a oferi o protecție mai largă față de tulpina originală și față de subvariantele Omicron BA.4 și BA.5.

Cu el se pot vaccina toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani, cărora li s-a administrat schema primară de vaccinare împotriva COVID-19 cu cel puțin 3 luni înainte. Vaccinul oferă protecție împotriva complicațiilor și formelor grave ale bolii.

„Menționăm că, din dintr-un flacon se pot administra 6 doze de vaccin, iar pentru a evita pierderile, vă rugăm să vă programați la numărul de telefonul 0253.243.315 – interior 496. Centrul de vaccinare al SJU este destinat atât populației, cât și personalului unității sanitare” a comunicat SJU Târgu-Jiu.

Comment here