Ultima Ora

08:09 Consilierii votează plata parcării prin SMS

Consilierii locali din Târgu-Jiu votează, în ședința ordinară de astăzi, un proiect de hotărâre privind implementarea sistemului de plată ”Tpark”, pentru achitarea tarifului de parcare prin telefonul mobil, în parcările publice din oraș și încheierea unui protocol de colaborare cu Piconet SRL din Timișoara.

Punerea în funcțiune a noului sistem de plată este considerată de ”maximă urgență”, pentru fluidizarea circulației rutiere în Târgu-Jiu. În referatul înaintat Consiliului Local Târgu-Jiu, de către Direcția Publică de Patrimoniu, se menționează că implementarea acestui sistem de plată nu implică nici un cost pentru administrația publică locală, firma nereținând comisioane sau alte taxe din veniturile rezultate din plata parcării, banii fiind virați, integral, în contul Primăriei Târgu-Jiu, iar municipalitatea nu va plăti pentru mentenanța sau dezvoltarea sistemului.

Pentru trasarea unui cadru general în vederea efectuării plăților de către utilizatorii ”Tpark”, Primăria Târgu-Jiu va încheia un protocol, pe o perioadă de trei ani, cu societatea Piconet SRL din Timișoara, care se va obliga să-i instruiască pe polițiștii locali cu privire la efectuarea controalelor și aplicarea amenzilor.

Șoferii vor plăti o taxă sau comision, pentru fiecare staționare în zonele de parcare, care nu va depăși 15% din tariful aprobat. Spre exemplu, în parcările publice din Târgu-Jiu, tariful este de 2 lei pe oră, astfel SMS-ul de comandă este taxat suplimentar cu 0,3 lei.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here