Ultima Ora

08:09 Computer Tomograf și RMN, în maximum două săptămâni, la Spitalul Rovinari

Mai multe secții ale Spitalului Orășenesc “Sfântul Ștefan” din Rovinari au fost dotate cu noi echipamente medicale, în valoare de 200.000 de euro, achiziționate prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

“Secția Medicină Internă a fost dotată cu un ecograf multidisciplinar cu 3 sonde cu ajutorul căruia se pot face ecografii abdominale, cardiace și vasculare, un electrocardiograf cu 6 canale, un monitor funcții vitale și un defibrilator mixt (manual și automat). La Radiologie a fost achiziționaț un aparat de digitalizarea a radiografiilor, astfel că pacienții vor primi rezultatele în format digital. La secția Gastroenterologie, din cadrul ambulatoriului spitalului, pot fi efectuate colonoscopii, endoscopii și ecografii abdominale performante.

Pe lângă aparatura medicală, la spitalul din Rovinari au ajuns șapte medici noi. Aceștia sunt: dr. Cîrstina Ovidiu- medic specialist chirurgie generală, dr. Șerbănescu Laura medic gastroenterolog, dr. Silian Ștefan – medic specialist urolog, dr. Pistolea Andreea medic specialist pediatru, dr. Constantin Valentina Loredana -medic specialist radiolog și dr. Răuț Cosmin – medic cardiolog. În câteva săptămâni, echipa medicală va fi completată cu patru noi medici la secțiile Cardiologie, Neonatologie, Epidemiologie și Ginecologie.

Totodată, în aproximativ două săptămâni, la spitalul din Rovinari urmează să fie aduse un computer tomograf și un RMN, în valoare de aproximativ 4,9 milioane lei, dar și aparatură pentru medicina de urgență în valoare de 1,2 milioane lei. Proiectul de finanțare pentru dotarea Spitalului ”Sfântul Ștefan” este implementat în proporție de aproximativ 80%, iar valoarea totală este 9.411.456,36 lei”, a anunțat primarul din Rovinari, Robert Filip.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here