Ultima Ora

08:08 Oamenii vaccinați cu Johnson & Johnson ar putea avea nevoie de un rapel, cu Pfizer sau Moderna, pentru a face față variantei Delta

Persoanele vacccinate anti-Covid cu serul Johnson & Johnson, administrat într-o singură doză, ar putea fi nevoite să mai facă un vaccin de rapel cu unul dintre vaccinurile pe bază de ARN mesager Pfizer / BioNTech sau Moderna, pe măsură ce varianta Delta, mai contagioasă, devine dominantă, sunt de părere unii experții în boli infecțioase din SUA, relatează Reuters.

Dezbaterea se concentrează asupra îngrijorării cu privire la protecția pe care o oferă J&J împotriva variantei Delta detectată pentru prima dată în India și care circulă acum la scară largă în multe țări. Delta, care a fost asociată și cu boli mai severe, ar putea deveni rapid versiunea dominantă a virusului în Statele Unite, a avertizat directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), Rochelle Walensky.

Nu există date substanțiale care să arate cât de protector este vaccinul J&J împotriva noii variante. Cu toate acestea, studiile din Marea Britanie arată că două doze ale vaccinurile Pfizer/ BioNTech sau AstraZeneca sunt semnificativ mai protectoare împotriva variantei decât una.

Cel puțin șase de experți importanți în boli infecțioase au declarat că autoritățile de reglementare americane trebuie să abordeze problema în scurt timp.

Comment here