Ultima Ora

08:08 Ciolacu, președinte interimar PSD. Weber, vicepreședinte

Viorica Dăncilă a demisionat de la conducerea PSD, după eșecul de la alegerile prezidențiale. Noul lider interimar, Marcel Ciolacu, a anunţat că Paul Stănescu va avea funcţia de secretar general în partid. Totodată, acesta a anunţat şi care vor fi cei opt vicepreşedinţi regionali.

„După ce m-au propus colegii ca şi preşedinte interimar, conform cutumei şi a statutului, mi-am ales în primul rând secretarul general şi primul obiectiv care ne-au mandatat colegii este acela de a organiza Congresul, unde vor fi alegerile normale. Alături de domnul Paul Stănescu, automat au intrat toate cele cinci judeţe care au câştigat alegerile şi în al doilea tur de scrutin, aici mă refer la preşedintele de la Teleorman, preşedintele de la Mehedinţi, domnul Georgescu Aladin, domnul Adrian Gâdea, domnul Mihai Weber de la Gorj şi domnul Niculae Bădălău de la Giurgiu. De asemenea, în această conducere trebuie să fie şi o reprezentare regională. Sunt opt regiuni de dezvoltare a ţării şi în fiecare regiune s-au făcut propuneri: domnul Gabriel Zetea şi domnul Moldovan, domnul Gliga Vasile, domnul Nistor Laurenţiu, domnul Claudiu Manda, doamna Federovici şi domnul Benea, domnul Dan Nica, domnul Pavel Marian, doamna Gabriela Firea şi domnul Mutu Gabriel”, a spus Ciolacu, la finalul şedinţei Comitetului Executiv.

El a precizat că mandatul conducerii interimare este să organizeze un congres pentru alegerea unei conduceri legitime a partidului.

„ Este o echipă matură. Mandatul nostru este clar, să organizăm în Congres ordinar, asta înseamnă că la toate judeţele de la fiecare comună să organizăm alegeri. Garantul acestei organizări este domnul Paul Stănescu. Marea majoritate a colegilor au propus luna februarie pentru acest Congres. Durează cam o lună să faci alegeri, vin şi sărbătorile. În februarie o să venim în faţa membrilor şi delegaţilor pentru legitimarea unei conduceri. În februarie o să venim în faţa delegaţiei pentru alegerea unei conduceri legitime”, a subliniat Ciolacu.

Întrebat ce îl recomandă pentru funcţia de preşedinte interimar al PSD, Ciolacu a răspuns: „Presupun că faptul că sunt preşedintele Camerei, acest lucru a contat foarte mult în decizia colegilor. Am şi alte calităţi. Sunt un bun organizator. Am pus şi condiţii ca colegii să se implice”.

De asemenea, el a susţinut că nu a decis, încă, dacă va candida la congresul viitor„În cel mai scurt timp o să iau această decizie şi o să o anunţ”.

Viorica Dăncilă a anunţat, marţi noapte, că şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al PSD. Ea a precizat că nu e un moment de slăbiciune, ci este un gest de demnitate făcut pentru partid.

„A fost Comitetul Executiv Naţional destul de îndelungat, în care fiecare coleg şi-a spus opinia referitor la alegerile prezidenţiale şi proiecţia pe care o avem în perioadă următoare”, a spus Viorica Dăncilă, la finalul şedinţei Comitetului Executiv.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here