Ultima Ora

08:08 Audit la Teatrul ”Elvira Godeanu”. Romanescu: În privința transparenței nu există negocieri

Primarul Marcel Romanescu trimite echipă de control la Teatrul ”Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu, pentru a verifica modul în care a fost cheltuit bugetul uriaș, de 670.0000 de lei, pentru punerea în scenă a spectacolului ”Cazul lui Tudor Vladimirescu”.

„În privința transparenței nu există negocieri! Cosmin Brehuță și toată echipa de la teatru trebuie să explice cum a cheltuit fiecare leu. Banul public nu poate avea confidențialitate la cheltuire. Și eu am făcut, în trecut, evenimente, prin Direcție de Evenimente, și am încheiat contracte, dar mi-am asumat tot și am ieșit public și am spus „spectacolul a costat atâta” chiar dacă am fost criticat, permanent am fost transparent. Am încredere în echipa de la teatru, dar, când e vorba de bani publici, nu ar trebui să se joace. De la prima adresă primită, conducerea trebuia să răspundă!”, a declarat primarul Marcel Romanescu, arată Impact în Gorj.

„Am alocat suma pe care au solicitat-o, dar asta nu înseamnă că trebuie cheltuită toată suma. Nu trebuie să cheltuiești 7 miliarde de lei vechi, e o sumă estimativă, eu nu cred că acesta a fost calcul din luna februarie, de când am discutat despre acest eveniment. Auditul din cadrul Primăriei Târgu-Jiu va face o verificare la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” pentru a face un control amănunțit asupra modului în care au fost cheltuiți banii la Teatru. Vreau să fiu liniștit și să văd dacă lucrurile s-au desfășurat conform legii”, a mai afirmat edilul.

Comment here