Ultima Ora

08:07 Promovabilitate de aproape 80% la examenul de definitivat

Luni, au fost afișate rezultatele finale ale examenului de definitivat în învățământ. În judeţul Gorj rata de promovabilitate, după soluţionarea contestaţiilor, este de 79,68 %.

„Peste 4.300 de candidați au obținut definitivarea și dreptul de practică în învățământul preuniversitar în sesiunea 2020 (rezultate finale). Rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2020), după soluționarea contestațiilor, este 72,45% (în creștere cu 3,28%, comparativ cu rezultatele inițiale – 69,17%). Astfel, din totalul de 6.037 de candidați cu note la proba scrisă, 4.374 de candidați au reușit să obțină, în final, medii mai mari sau egale cu 8 (opt), media minimă de promovare a acestui examen.

Precizăm că, după susținerea probei scrise din sesiunea 2020, dar înainte de înregistrarea/soluționarea contestațiilor, au fost declarați promovați 4.176 de candidați. Totodată, menționăm faptul că în următoarele județe s-a înregistrat o rată de promovare de peste 80%, astfel: Cluj – 87.46%; Vâlcea – 84.90%; Dolj – 80,50%; Mehedinți – 80%“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Afișarea rezultatelor finale a avut loc luni, 3 august, cu o zi mai devreme față de calendarul inițial, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul dedicat: definitivat.edu.ro.

„Reamintim că în această sesiune, la nivel naţional 6.775 de candidați au avut dreptul de a susține proba scrisă din data de 22 iulie. Au fost prezenți 6.480 de candidați (95,65%). Dintre aceștia, 433 de candidați s-au retras, iar opt candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Două lucrări au fost anulate în centrele de evaluare. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină cel puțin media 8 (opt), calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale. Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național“, se mai arată în comunicatul de presă al ISJ Gorj.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here