Ultima Ora

08:07 Funeraliile reginei, pe 19 septembrie

Funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a, care a murit la 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani, vor avea loc luni, 19 septembrie, la ora locală 11:00 (13:00, ora României), la Westminster Abbey din Londra, arată Digi24.

Anunțul a fost făcut, sâmbătă, de Palatul Buckingham, la câteva ore după ce noul suveran proclamat, Regele Charles al III-lea, a avut prima sa audiență cu membrii guvernului.

Luni, 19 septembrie, va fi sărbătoare legală în Marea Britanie, a decis sâmbătă noul regele, Charles al III-lea, într-unul dintre primele sale ordine. Sicriul reginei defuncte va fi depus la Westminster Hall începând de miercuri, 14 septembrie, oferind publicului ocazia de a-i aduce un ultim omagiu și de a se reculege la catafalcul monarhului cu cea mai lungă domnie din istoria Regatului Unit.

Westminster Hall este cea mai veche clădire din complexul Parlamentului. Aici va fi amenajată o capelă funerară unde publicul va putea să-şi prezinte omagiile timp de patru zile, începând de miercuri, 14 septembrie. Regina a murit joi la castelul Balmoral din Scoția, iar în prezent se fac pregătiri pentru ca trupul său neînsuflețit să fie transportat la Londra.

Comment here