Ultima Ora

08:07 Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, prezentat oficial

Liderii coaliţiei aflate la guvernare, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, îl prezintă, astăzi, la ora 12.00, pe candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, într-o conferinţă de presă care va avea loc la Palatul Parlamentului, la care vor participa şi preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, şi preşedintele PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, coordonatorii campaniei pe Bucureşti.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar București, a fost, marţi, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei despre candidatura sa la Primăria Capitalei. Acesta nu se va înscrie în niciunul din cele două partide, urmând a fi susţinut ca independent în cursa electorală.

Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a anunţat că Gabriela Firea se va afla pe lista PSD-PNL la alegerile europarlamentare şi va coordona alături de Sebastian Burduja campania pe Bucureşti.

Tatăl candidatului PSD-PNL la Primăria București este un cunoscut politician din județul Argeș, Ion Cîrstoiu. Acesta a fost deputat, primar și prefect.

Conform declarației de avere din 2023, soții Cătălin și Monica Cîrstoiu, cununați de fostul președinte Traian Băsescu, dețin un teren intravilan și o casă în Mogoșoaia, precum și un apartament de 103 mp în București. Cei doi au anunțat că posedă bijuterii în valoare de 150 de mii de euro, iar în conturi au aproape 500 de mii de euro și peste 1,6 milioane de lei. De asemenea, au anunțat împrumuturi acordate unei firme și unei persoane fizice în valoare totală de peste 4,8 milioane de lei și 138 de mii de euro. Medicul deține acțiuni în valoare de peste 1,5 milioane de lei.