Ultima Ora

08:06 Nemulțumiri în cartierul ACH din cauza facturilor la apă

Nemulțumiri în rândul chiriașilor din cartierul ACH din Târgu-Jiu, după ce Aparegio le-a emis facturi de sute de lei pe lună. Locuințele sunt în proprietatea Primăriei Târgu Jiu, iar primarul Marcel Romanescu spune că facturile sunt pentru apa consumată în ultimii ani.

„S-a montat apometru acum zece luni de zile. Nu am fost niciun reprezentant al locuințelor sociale atunci când s-a montat. Este un singur apometru pentru toate locuințele, deși noi am cerut contorizare individuală. Chiar noi am cerut la Aparegio să montăm apometre individual, dar nu s-a putut pentru că nu suntem proprietari ai locuințelor, ci doar chiriași. Prima înștiințare a venit pe luna noiembrie 2022, de 340 de lei. A doua înștiințare a fost de 461. În ianuarie a fost de 684 de lei, iar pe februarie de 535 de lei. Sunt niște sume enorme, care nu reflectă realitatea. Noi nu avem grădini să udăm sau altceva pentru a avea un asemenea consum“, a declarat, în presa locală, Liviu Cotiugă, unul dintre chiriași.

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că facturile au fost emise pentru consumul înregistrat pe ultimii ani.

„De când există acele barăci, cetățenii din zonă nu au plătit apa pe care o consumă. Acum 3-4 luni, societatea Aparegio a facturat cantitatea de apă care a fost consumată la barăcile din Târgu Jiu și nu neapărat factura curentă, ci apa consumată pe ultimii ani“, a declarat Romanescu.

Comment here