Ultima Ora

08:06 Dispută pe OUG pentru CE Oltenia. Orban: Cum să nu fie publicate?

Premierul Ludovic Orban a dat asigurări, joi, că vor fi publicate în Monitorul Oficial cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate în ședința Executivului de marți seară, inclusiv cea pentru Complexul Energetic Oltenia. „Cum să nu fie publicate? Există o procedură”, a spus Orban.

Guvernul a aprobat, marți, ordonanța de urgență prin care Complexul Energetic Oltenia ar urma să primească 1,2 miliarde de lei din Trezorerie, pentru achiziționarea certificatelor de dioxid de carbon pe anul 2019. A doua zi, Guvernul Orban a fost demis prin moțiune de cenzură, iar decizia a apărut în Monitorul Oficial, înainte ca actele adoptate în ședința de marți să fie publicate. Toni Mihail Greblă, fostul secretar general al guvernului, a declarat că ordonanțele nu mai pot fi publicate.

„Ordonanțele de urgență ale guvernului care nu au fost transmise Camerei Deputaților și Monitorului Oficial și nu au fost publicate în Monitorul Oficial al României, după data la care a fost publicată moțiunea de cenzură prin care guvernul a fost demis, nu mai pot fi publicate, deoarece guvernul după această dată nu mai poate să ia nicio decizie cu privire la o ordonanță de urgență sau alte măsuri, altele decât interesează administrarea curentă a treburilor țării. Nu vor mai fi publicate în Monitor, pentru că nimeni din structura SGG, direcţiei de pregătire a şedinţelor de guvern, Monitorului Oficial, nu vor accepta să publice asemenea acte normative, care au ieşit dintr-un cadru constituţional reglementat foarte corect de lege. Guvernul interimar administrează problemele curente ale ţării. Nu mai pot adopta OUG”, a spus Greblă.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here