Stirile ZileiTârgu-Jiu

Cosmin Popescu: Prefectul a optat pentru emiterea unui nou Ordin

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a reacţionat după ce Tribunalul Gorj a respins, vineri, cererea de suspendare a controlului dispus de prefectul Iulian Popescu în luna ianuarie, soluţia putând fi atacată cu recurs, în termen de 5 zile de la comunicare.

Cosmin Popescu susţine că decizia instanţei a survenit în condiţiile în care prefectul a dat un nou ordin, limitându-se la verificarea specifică a actelor expres prevăzute de lege. Prin urmare, instanţa a constatat că solicitarea iniţială a CJ Gorj şi-a pierdut obiectul, fiind respinsă.

„În calitate de Președinte al Consiliului Județean Gorj, consider de datoria mea să mențin un canal de comunicare deschis și transparent cu cetățenii, oferind actualizări periodice și relevante referitoare la evoluțiile și aspectele semnificative ale activității mele. În acest context, doresc să aduc la cunoștința dumneavoastră o situație recentă, care implică un schimb procedural și juridic între instituția pe care o reprezint și Instituția Prefectului Județului Gorj. Recent, am inițiat o procedură judiciară solicitând suspendarea unui Ordin emis de către Prefect, prin care se impunea realizarea unui control general asupra activității Consiliului Județean. Argumentul principal al acestei solicitări a fost că ordinul inițial depășea cadrul legal stabilit pentru astfel de verificări. Înainte de pronunțarea unei decizii judiciare cu privire la această solicitare, Prefectul a optat pentru emiterea unui nou Ordin, de data aceasta în deplină conformitate cu prevederile legale aplicabile, limitându-se la verificarea specifică a actelor expres prevăzute de lege. Drept urmare, instanța a constatat că solicitarea noastră inițială și-a pierdut obiectul, având în vedere corectarea, și subliniez 𝗖𝗢𝗥𝗘𝗖𝗧𝗔𝗥𝗘𝗔, procedurii prin noul Ordin emis, ceea ce a dus la respingerea acesteia” explică şeful de la judeţ.

Cosmin Popescu afirmă, în continuare, că ordinul iniţial emis de prefectul de Gorj a fost unul abuziv, dar spune că apreciază decizia finală a reprezentantului guvernului în teritoriu de „a alinia procedura de verificare la cadrul legal existent”.

„Este de subliniat că acest curs al evenimentelor confirmă poziția pe care am susținut-o inițial, referitoare la natura abuzivă a Ordinului inițial emis de Prefect. Totodată, apreciez decizia finală a Prefectului de a alinia procedura de verificare la cadrul legal existent, demonstrând astfel o adaptare la principiile statului de drept. În concluzie, reiterez angajamentul meu ferm față de respectarea legii și a principiilor de transparență și responsabilitate în exercitarea funcției mele. Mă voi asigura că toate acțiunile întreprinse în cadrul Consiliului Județean vor continua să se încadreze strict în limitele cadrului legal și etic, în serviciul cetățenilor județului Gorj” mai spune preşedintele CJ.

Comment here