Ultima Ora

08:04 Vor fi tăiate salariile bugetarilor? Ce spune ministrul Economiei

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat, joi, la Antena 3, că „aproape cu certitudine” salariile demnitarilor vor fi înghețate în 2021.

Întrebat dacă Guvernul Orban va tăia salariile bugetarilor cu 20%, așa cum a propus economistul-șef BNR Valentin Lazea, ministrul a răspuns: „Este parerea dansului, un scenariu la care dansul s-a gandit. Nu vorbim de taierea salariilor bugetarilor. Vorbim eventual de inghetarea, aproape cu certitudine, a salariilor demnitarilor”.

Economistul-şef al Băncii Naţionale a României, Valentin Lazea, a declarat, joi, că tăierea salariilor bugetarilor cu 20% și reducerea programului de lucru la patru zile pe săptămână în sistemul public reprezintă soluții de reducere a deficitului bugetar în 2021. El a precizat că înghețarea salariilor ar fi insuficientă pentru rezolvarea problemei.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale de României (BNR), Dan Suciu, a declarat că măsura nu este o propunere oficială a Băncii Centrale și că nu Valentin Lazea decide cum să se reducă deficitul bugetar.

Comment here