Ultima Ora

08:04 Ministru: România, pe primul loc în Europa la „vaccinarea la chiuvetă”

Peste 1.300 de persoane sunt cercetate și au fost întocmite peste 500 de dosare penale pentru cazuri de vaccinare fictivă, a anunțat, duminică seara, ministrul de interne, Lucian Bode, care a precizat că România este pe locul 1 în Europa la „vaccinarea la chiuvetă”.

„De multe ori sunt trist când se vorbește despre Ministerul de Interne… știți cum li se spunea înainte de Revoluție polițiștilor, sunt „milițieni”. Este fals! (…) Ajungând la polițiști, pe zona de siguranță publică, să știți că infracționalitatea în pandemie nu a intrat în adormire – dimpotrivă, s-a modernizat, și-au modernizat modul de acțiune. Uitați-vă la ce se întâmplă cu această categorie de infracțiune, ‘vaccinarea la chiuvetă’. Suntem pe locul 1 în Europa la această infracțiune. Avem peste 1.300 de persoane cercetate, peste 500 de dosare penale pe aceste vaccinări fictive”, a declarat Lucian Bode, duminică seara, la B1 TV.

Primul caz oficial de vaccinare la chiuvetă în care a fost implicat un medic de familie se înregistra în România la începutul lunii septembrie, dar deja erau semnale că există acest fenomen încă din vară. De atunci, autoritățile au făcut numeroase descinderi și au descoperit că este posibil să fi fost eliberate mii, dacă nu chiar zeci de mii de certificate false de vaccinare.

Într-un caz investigat luna trecută, autoritățile au descoperit că 3.500 de certificate false au fost eliberate numai la un centru de vaccinare, la vama Petea. Anchetatorii au găsit o adevărată avere în casele suspecților, la percheziții: peste 140 de mii de euro, bani făcuți după ce ar fi falsificat mii de adeverințe de vaccinare. Tariful era între 250 și 300 de euro.

Vaccinarea „la chiuvetă” nu face altceva decât să decredibilizeze România și corpul medical la nivel european și mondial, declara șeful campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă.

„Atât timp cât România este țara în care lumea se spală în lighean și se vaccinează la chiuvetă, virusul este la el acasă”, avertiza la Digi24 și medicul Emilian Imbri, fost manager al Spitalului „Victor Babeș” din Capitală.

Comment here