Ultima Ora

08:04 Fermierii și-au făcut magazin online. Vând brânză și carne de miel

Un magazin online, destinat doar produselor fermierilor, a început să funcţioneze de sâmbătă. Pe platforma butic.transatravel.ro se găsesc produse lactate, carne, carne de miel în carcasă, legume, verdeţuri, produse apicole, ouă etc. Este primul magazin online din Oltenia cu produse puse la dispoziţie exclusiv de producătorii agricoli, relatează igj.ro.

Platforma online butic.transatravel.ro face parte din proiectul „Agricoop“, finanţat din fonduri europene, care îşi propune sprijinirea sectorului agricol prin înfiinţarea de cooperative. Pentru început au fost înscrişi 12 producătorii agricoli din Mehedinţi, Vâlcea, Olt şi Gorj.

„Suntem deschişi pentru toţi producătorii locali. Comanda produselor se face online şi fermierii le duc acasă. Comanda minimă este 200 de lei dintr-un judeţ într-altul, iar în interiorul aceluiaşi judeţ, transportul este gratuit. Producătorul agricol asigură transportul produselor. Un astfel de spaţiu pentru vânzarea produselor fermierilor este necesar. Ei trebuie să-şi prezinte produsele, mai ales că sunt de calitate superioară, realizate din ingrediente naturale, în propriile gospodării. Sunt fermieri care rămân cu tone de brânză în stoc pentru că întâmpină probleme în privinţa desfacerii“ a declarat Marinel Strâmbulescu, coordonatorul proiectului „Agricoop“ pentru judeţul Gorj.

Proiectul „Agricoop“ se desfăşoară la nivel naţional şi îşi propune să-i sprijine pe fermieri să se asocieze în cooperative.

„Toţi producătorii vor beneficia de suportul meu pentru a le prezenta beneficiile cooperării, facilităţile fiscale şi alte drepturi pe care le au. Proiectul este în derulare. Eu mă ocup de judeţele Gorj şi Vâlcea, în care trebuie înfiinţate 16 cooperative. Proiectul a început la finalul lui 2018 şi se derulează până la jumătatea anului viitor. Oferim şi consultanţă gratuită la contabilitate. Ne dorim nu doar să bifăm indicatori în proiect, ci să fie funcţionali. Până acum, 250 de fermieri au fost consiliaţi şi au fost înfiinţate 11 cooperative“, a mai spus Strâmbulescu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here