Ultima Ora

08:04 Cîțu: Este nevoie de legea certificatului verde. Timpul curge în defavoarea noastră

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă că a primit „mai multe variante” privind proiectul implementării certificatului verde COVID la locul de muncă, proiecte care vin din partea primului ministru sau a partenerilor din coaliţia de guvernare, dar care nu au fost prezentate în coaliţia de guvernare. El susţine că este nevoie de o reglementare legislativă în această privinţă.

„Timpul curge în defavoarea noastră. Este nevoie de acest proiect să vină (…) Cel mai rău, acum, este să nu faci nimic, să ai un proiect în Parlamentul României care este blocat şi să nu ai nimic în schimb, pentru că cei care merg împotriva acestei acţiuni sunt cei care beneficiază şi fiecare moment merge în defavoarea noastră”, a declarat Cîţu, luni seară, la Digi 24.

Întrebat dacă PSD trage de timp în ceea ce priveşte implementarea acestui certificat, Cîţu a răspuns: „Dacă mă uit din afară, aşa ar părea”.

Liderul PNL consideră că varianta „cea mai proastă” este aceea cu care se confruntă România în prezent, şi anume în care nu există nicio reglementare în acest sens. Cîţu a reiterat că este împotriva ideii de a susţine testarea gratuită pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 pentru cei nevaccinaţi care lucrează în sistemul bugetar. El consideră că aceasta este „discriminare” între angajaţii bugetari şi cei din sectorul privat, arătând că dacă o decizie de a susţine testarea pentru bugetari ar fi luată, ea ar trebui extinsă şi pentru sectorul privat.

„Nu mai putem să avem dublă măsură. La fel şi la vouchere şi am avut discuţia şi cu voucherele de vacanţă. Şi acolo am avut discuţii despre cum sunt ele alocate. Dacă se dau în sectorul bugetar, ar trebui să dăm ceva similar şi în sectorul privat”, este de părere Cîţu.

Comment here