Ultima Ora

08:03 Pretențiile lui Condescu privind ÎNCHIRIEREA stadionului

Clubul Pandurii Lignitul Târgu-Jiu susține, într-un comunicat de presă, că banii pe închirierea stadionului de către alte echipe, trebuie să ajungă în conturile sale.

”Închirierea Stadionului Municipal din Târgu-Jiu, de către Primăria Târgu-Jiu, către alte entităţi sportive, fără acordul Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, este ilegală şi abuzivă, având în vedere prevederile contractului de comodat nr. 1628 / 26.04.2005, care a reintrat în vigoare odată cu predarea investiţiei către Direcţia de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu Jiu, contract care fusese suspendat din anul 2014, conform Hotărârii Consiliului Local de suspendare a Contractului de Comodat pe perioada derulării investiţiei. De asemenea, Stadionul Municipal a fost omologat de FRF pe baza Contractului de Comodat semnat între club şi Primăria Târgu-Jiu. Precizăm faptul că Pandurii Lignitul Târgu Jiu este club aflat în insolvenţă şi orice lipsire de fonduri, prin închirierea fără acordul clubului a bazei sportive, afectează angajaţii, jucătorii şi creditorii clubului.

Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu-Jiu a înştiinţat Direcţia de Patrimoniu şi Primăria Târgu-Jiu că este de acord cu închirierea Stadionului Municipal şi pentru alte entităţi sportive care plătesc către club chirie pentru folosirea acestuia. Menţionăm că invesiţiile pe care le-a realizat clubul Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, până în anul 2013, în Stadionul Municipal se ridică la peste 8 milioane de euro, reuşindu-se în urma acestor investiţii ca, în anul 2013 stadionul să fie omologat de către UEFA pentru meciuri de cupe europene, şi să se dispute pe terenul de la Târgu Jiu meciuri din preliminariile UEFA Europa League.

Facem precizarea că suprafaţa de joc a terenului care este utilizat acum, în incinta Stadionului Municipal, a fost investiţia clubului Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, care a construit, de asemenea, şi o pistă de atletism sintetică şi vestiarele Stadionului Municipal. Acestea nu au făcut parte din investiţia făcută de CNI şi Primăria Târgu-Jiu, fiind bunuri proprietate a clubului Pandurii Lignitul Târgu-Jiu care, conform contractului de comodat, vor intra gratuit în proprietatea Primăriei Târgu-Jiu, după expirarea contractului. În anul 2014, clubul a predat către Primăria Târgu-Jiu, în baza unui proces verbal, toate bunurile în care a investit, conform anexei la Contractul de Comodat. Precizăm de asemenea că existau bunuri care nu fuseseră amortizate, fiind construite în anul 2013, Primăria Târgu-Jiu obligându-se ca amortizarea investiţiilor realizate de către club să se realizeze după recepţionarea investiţiei de la CNI.

În aceste condiţii, clubul Pandurii Lignitul Târgu-Jiu este de acord cu închirierea bazei sportive către alte entităţi sportive doar cu condiţia încasării de către club a unei chirii, pentru a putea plăti salariaţii şi jucătorii, care au restanţe salariale de aproximativ trei ani.

Pandurii Lignitul Târgu-Jiu este club în insolvenţă şi nu a mai primit nicio finanţare de la membrii fondatori din anul 2017, iar sursele de venituri ale clubului pot fi din încasarea creanţelor de la debitorii: CEO, ARTEGO, USMO, Consiliul Local Târgu-Jiu şi Consiliul Judeţean Gorj sau din închirierea bazei sportive în care clubul a investit. Jucătorii şi salariaţii clubului, alături de creditori, nu vor accepta ca închirierea investiţiilor realizate în stadion să se facă în mod gratuit de către club, sau la sumele modice pe care le-a stabilit Primăria Târgu-Jiu, având în vedere că închirierea stadionului este acum singura sursă de venituri care poate asigura salariile celor care nu au fost plătiţi de trei ani de zile.

Orice demers de închiriere a bazei sportive, fără acordul clubului Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, va fi considerat un abuz iar pentru persoanele care vor încălca legea se va face plângere penală.

Clubul Pandurii Lignitul Târgu-Jiu mai face precizarea că investiţiile pe care le-a realizat în Stadionul Municipal din Târgu-Jiu în ultimii 10 ani sunt mai mari decât investiţia Primăriei Târgu-Jiu, ajungând la peste 10 milioane de euro. Toate aceste investiţii s-au realizat cu acordul Consiliului Local, conform Contractului de Comodat aflat în derulare. Numai în ultimii doi ani clubul a investit 400.000 de lei în refacerea terenului sintetic 2, iar pentru a putea fi omologat Stadionul Municipal, clubul a investit încă 300.000 de mii de lei în refacerea instalaţiei de încălzire a terenului de joc, afectată pe de lucrările efectuate la terenul de joc.

Anunţăm pe această cale cluburile care au încheiat contracte de închiriere a Stadionului Municipal cu Primăria Municipiului Târgu-Jiu, fără a ajunge la o înţelegere cu Clubul Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, că îşi asumă riscul de a nu putea să dispute meciurile în condiţii legale pe stadionul din Târgu-Jiu şi sunt în pericolul de a pierde, la masa verde, meciurile de pe teren propriu, suprafaţa de joc fiind proprietate a clubului Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, în conformitate cu documentele legal încheiate de Primăria Târgu-Jiu, cu aprobarea Consiliului Local Târgu Jiu. Conform acestora, terenul este în administrarea clubului Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, până la finalul anului 2020, perioada Contractului de Comodat prelungindu-se automat cu perioada în care s-a derulat investiţia în noul stadion, perioadă în care clubul nu a avut acces la propriile investiţii” se arată în comunicatul postat pe site-ul Pandurii Lignitul Târgu-Jiu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here