Ultima Ora

07:56 Cîţu nu ia în calcul noi restricţii. “Din contră, eu mă gândesc că vom putea relaxa”

Premierul Florin Cîţu a declarat, întrebat despre posibile noi restricţii în această periodă, că numărul îmbolnăvirilor a scăzut sau s-a plafonat, iar faptul că va începe şi o campanie de vaccinare îl face să creadă că vom putea discuta despre o relaxare a condiţiilor şi nu despre restricţii.

„Din ce am văzut în ultimele zile, numărul îmbolnăvirilor a scăzut sau s-a plafonat. Vom vedea ce se întâmplă după, dar avem un guvern care poate să ia decizii imediat şi acesta a fost scopul nostru să avem un guvern cât mai repede învestit pentru a putea lua decizii, dacă lucrurile se înrăutăţesc, pentru a da ordonanţe de urgenţă”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat, miercuri, la parlament despre posibile noi restricţii în perioada următoare.

El a adăugat că nu sunt luate în calcul posibile restricţii.

„Nu luăm în calcul aşa ceva. Din contră, eu mă gândesc că vom putea relaxa, mai ales că începem şi această campanie de vaccinare. Ceea ce vedem în România cu numărul de infectări, plus campania de vaccinare mă duce cu gândul să cred că vom putea să vorbim despre o relaxare a condiţiilor şi nu despre restricţii”, a completat Cîţu.

Referitor la campanie de vaccinare, şeful Executivului a precizat că începe în acest week-end.

„Mâine (joi – n.r.), este primul lucru pe care îl voi face când voi ajunge la guvern, mă voi informa asupra acestei întregi campanii, unde suntem. În acea şedinţă de guvern au fost alocate sume suplimentare pentru această campanie, dar voi vedea unde suntem”, a explicat premierul.

Comment here