Târgu-Jiu

Arafat, după tragedia de la Târgu-Cărbuneşti: Problema oxigenului este una reală

Şeful DSU, Raed Arafat, a afirmat, vineri seară, că se investighează cauza incidentului de la Târgu Cărbuneşti, dar problema oxigenului ”este una reală” şi a apărut în mai multe spitale din lume.

Raed Arafat a vorbit, vineri seară, la Digi 24, despre incidentul de la Târgu Cărbuneşti.

”De data asta a fost problema oxigenului. Iniţial, ni s-a zis că a fost o problemă tehnică la stocator, ăsta e primul telefon care l-am primit, acum înţeleg că se investighează dacă nu au fost alte probleme, de exemplu că acest stocator a rămas fără oxigen (…) Urmează cei care investighează, să vină cu date. Ulterior, am primit că de fapt aparatul a început să funcţioneze normal. Se va investiga şi nu se va ascunde nimic. Problema oxigenului este una reală cu care s-au confruntat multe alte ţări, în perioadele de vârf”, a declarat Raed Arafat.

Acesta a explicat că în România avem două firme principale care livrează la toate spitalele din România şi este o firmă mai mică care livrează la spitalele din zona Bucureşti şi zona limitrofă.

”Aceste companii, dimensionate la ce au avut activitate obişnuită, au crescut recent activitatea lor, dar foarte greu îmi vine să cred că au reuşit să crească capacitatea ca să poată să facă faţă la ce este astăzi”, a mai declarat Raed Arafat.

Comment here