Ultima Ora

08:02 Primul concert în aer liber pentru spectatorii vaccinați

Câteva sute de persoane vaccinate împotriva coronavirusului au participat, vineri, la un concert în aer liber organizat de primăria din Tel Aviv, primul de acest gen de la începutul pandemiei.

Dansând și purtând măști de protecție, în jur de 500 de spectatori entuziaști au urmărit de pe gradenele stadionului de fotbal Bloomfield pe cântărețul pop israelian Ivri Lider, potrivit AFP.

“Este cu adevărat grozav, sunt fericit și aștept cu nerăbdare concertul. Sper că acesta este începutul unei perioade în care vom putea reveni la viața noastră reală” a declarat Reut Gofer, pentru AFP, la sosirea pe stadion.

Pentru a intra pe stadion, spectatorii au trebuit să prezinte un certificat de la ministerul israelian al Sănătății, care să demonstreze că au primit cele două doze de vaccin Pfizer-BioNTech. Mai mult de jumătate din populația Israelului a primit cel puțin o primă doză de vaccin anti-coronavirus, fapt ce i-a permis să iasă, treptat, din cel de-al treilea blocaj, la începutul lunii februarie.

Accesul la evenimente culturale, săli de sport și hoteluri este rezervat, în prezent, persoanelor cu certificat de vaccinare.

“Întrucât majoritatea populației noastre este deja vaccinată, după un an de Covid, putem în cele din urmă să ne deschidem activitățile culturale și de divertisment”, a declarat Eytan Schwartz, purtătorul de cuvânt al Primăriei din Tel Aviv, indicând că acest concert este primul dintr-o serie de concerte.

Comment here