Ultima Ora

08:02 PATRU cazuri de scarlatină, la o grădiniță din Târgu-Jiu

Direcția de Sănătate Publică Gorj a anunțat, miercuri, focar de scarlatină la Grădinița cu Program Prelungit ,,Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu, după ce patru copii s-au îmbolnăvit.

,,S-a deschis în data de 29 ianuarie 2020, un focar de scarlatină cu patru cazuri la GPP Constantin Brâncuși Târgu-Jiu. Menționăm că această informare conține date preliminare, focarul fiind în evoluție, rămânând sub supraveghere. Primul caz, GJ/05/2020, sex feminin, 4 ani, cu debut în data de 17 ianuarie 2020 și internat în 19 ianuarie 2020 în Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean Târgu-Jiu cu febră, angină și erupție micropapulară cutanată. Forma de boală medie, cu exudat faringian recoltat în data de 20 ianuarie 2020, rezultat pozitiv pentru streptococ B hemolytic de grup A, externare în data de 25 ianuarie 2020 cu evoluție favorabilă.

Celelalte trei cazuri au apărut în intervalul 24 – 28 ianuarie 2020 din care două cazuri internate în Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean Târgu-Jiu și un caz prezentat pentru consult la camera de gardă cu semne clinice de boală, dar refuzând internarea, ulterior cu evoluție favorabilă.

O echipă din cadrul CSCBT, formată din medic epidemiolog și doi asistenți igienă, s-a deplasat la unitatea școlară unde a instituit următoarele măsuri: intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție în unitatea școlară (săli de clasă, grupuri sanitare, bloc alimentar, etc.); respectarea cu strictețe a normelor de igienă individuală și a procedurilor de efectuare a dezinfecției; triaj zilnic în rândul contacților, timp de 10 zile, cu izolarea celor cu simptome și trimiterea acestora pentru recoltare exudat faringian către Laboratorul de microbiologie al DSP Gorj; educație sanitară adresată în special personalului didactic, părinților, copiilor și angajaților din sectorul alimentar, privind modalitățile de transmitere a scarlatinei și riscul afecțiunilor poststreptococice” se arată într-un comunicat de presă.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here