Ultima Ora

08:02 Ministrul Educației, criticat și de la Gorj. Huică: Nu a respectat LEGEA!

Președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj, Constantin Huică, a criticat intrarea inopinată a ministrului Educației, Monica Anisie, într-o sală de clasă în timpul desfășurării activității școlare, atenționând că a fost încălcată Legea Educației.

„Este un lucru normal și firesc să cunoască realitățile din școli și cele cu care se confruntă cadrele didactice, copiii și părinți. Nu sunt de acord cu faptul că nu a respectat Legea Educației Naționale, și anume articolul 272, care spune profesorul nu poate fi perturbat în timpul actului didactic de nimeni. Dumneaei ar fi trebuit să anunțe directorul școlii și pe profesorul respectiv, în pauză, că dorește să vină la oră. În timpul orei, dumneaei nu avea ce căuta să intre peste profesorul respectiv, chiar dacă este ministrul Educației. Că a vizitat școala sau că a luat pulsul cancelariei, este cu totul altceva“, a declarat Huică.

Monica Anisie a făcut, marțea trecută, o vizită inopinată în școli din localitățile Axintele și Sălcioara din județul Ialomița. Aici, toaletele sunt amplasate în curtea școlii, iar elevii sunt nevoiți să meargă prin frig, neînsoțiți, dacă au nevoie la baie. Anisie a intrat în sălile de clasă și i-a întrebat pe dascăli ce fac atunci când cei mici au nevoie la toaletă. Totul s-a desfășurat în timp ce ministrul Educației era filmat de mai multe echipe de reporteri. La școala de la Axintele, Anisie a auzit, în timp ce se afla pe coridor, cum o învățătoare vorbea elevilor pe un ton ridicat și a intrat în clasă, făcându-i observație că țipă la elevi. Sindicaliștii din educație s-au declarat scandalizați și au spus că, potrivit legii, în timpul desfășurării orei, cadrele didactice nu pot fi perturbate de nicio autoritate şcolară sau publică.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here