Ultima Ora

08:02 Hunedoara: Peste 380 de gospodării inundate şi 8 localităţi afectate de viitura de pe Jiu

Peste 380 de gospodării din 8 localităţi ale Văii Jiului au fost afectate de inundaţiile care s-au produs, vineri dimineaţa, pe Jiul de Vest, 282 de persoane fiind evacuate din calea apelor, relevă un prim bilanţ al pagubelor dat publicităţii, sâmbătă, de Prefectura Hunedoara.

„Au fost afectate opt localităţi: Uricani, Valea de Brazi, Valea de Peşti, Lupeni, Aninoasa, Iscroni, Vulcan şi Paroşeni. Au fost evacuate din locuinţe de către echipajele de intervenţie 282 persoane din Lupeni, Câmpul lui Neag, Aninoasa şi Iscroni. Un număr de 384 anexe gospodăreşti au fost inundate sau distruse: Uricani – 150, Lupeni – 100, Aninoasa – 80 şi Vulcan – 54”, se precizează într-o informare a Prefecturii Hunedoara.

Din cauza viiturii, pe o porţiune de câteva zeci de metri, în zona Valea de Peşti, a fost distrusă infrastructura DN 66A Petroşani – Valea de Brazi, ceea ce a dus la izolarea localităţii Câmpul lui Neag.

Peste 400 de pompieri, jandarmi şi poliţişti au acţionat, vineri, în oraşele Văii Jiului pentru a limita efectele puternicei viituri ce s-a produs pe Jiul de Vest. Echipele MAI au fost sprijinite de 20 de salvamontişti şi 150 de lucrători ai Apelor Române şi ai autorităţilor locale. Pentru desfăşurarea misiunilor de salvare şi de limitare a efectelor produse de revărsarea apelor s-a acţionat cu 122 mijloace tehnice şi utilaje.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here