Ultima Ora

08:02 Germania anunță relaxări pentru cei care au făcut booster-ul

Guvernul Germaniei a adoptat vineri, 7 ianuarie, o serie de măsuri de relaxare pentru persoanele care fac și doza booster a vaccinului anti-Covid.

Acestea nu vor trebui să mai prezinte un test negativ la intrarea în restaurante. De asemenea, vor fi scutite de carantină după contactul cu o persoană infectată, a anunțat cancelarul Olaf Scholz, după o întâlnire cu guvernatorii celor 16 landuri din Germania, scrie Reuters. Durata carantinei va fi, de asemenea, redusă la zece zile, cu opţiunea de a ieşi din casă din ziua a şaptea dacă testul este negativ, precizează DPA. În prezent, carantina durează până la 14 zile, în funcţie de un număr de factori.

”Vaccinarea este importantă. Trebuie să facem mai multe progrese în această privinţă. Este clar că ne vom mai confrunta o perioadă cu varianta Omicron, aşa că nu putem să transmitem sistemului de sănătate că pericolul a trecut”, a mai spus cancelarul.

Germania a vaccinat complet peste 70% din populație, iar cel puțin 40% a primit și doza booster. Noile reguli au fost convenite de guvernul federal şi guvernele landurilor, potrivit Gândul

Comment here