Ultima Ora

09:11 Ce spune Orban despre un eventual lockdown în România

Premierul Ludovic Orban a declarat, la Iaşi, întrebat dacă ar fi oportună varianta unui lockdown în România, că obiectivul este ca oamenii să ducă o viaţă cât mai normală şi că eventualele măsuri restrictive sunt luate la nivel local, în funcţie de răspândirea coronavirusului.

Întrebat, vineri, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, dacă România ar putea urma modelul Israelului, unde a scăzut semnificativ numărul de cazuri după ce a fost declarată carantină la nivel naţional, Orban a spus că “în Israel a fost lockdown aproape total”, premierul sugerând că o asemenea variantă nu este luată, deocamdată, în calcul în ţara noastră.

“Obiectivul nostru este ca oamenii să ducă o viaţă cât mai normală. Obiectivul nostru este ca economia să funcţioneze la parametrii obişnuiţi. Obiectivul nostru este ca toate activităţile, în măsura în care este posibil, să se desfăşoare, astfel încât viaţa omului să fie cât mai puţin afectată de epidemie. Acestea sunt obiectivele noastre. Sigur că putem atinge aceste obiective doar dacă avem cooperarea societăţii în ansamblul său, a tuturor companiilor, instituţiilor, formatorilor de opinie. Respectarea normelor de protecţie sanitară poate permite derularea unei vieţi normale, fără ca virusul să atingă un nivel care să ne impună să luăm decizii restrictive”, a afirmat premierul Ludovic Orban.

El a adăugat că România a preferat să meargă pe o abordare locală, care să ţină cont de nivelul de răspândire al virusului în comunităţi.

”Măsurile sunt luate la nivel local”, a precizat premierul Ludovic Orban.

Comment here