Ultima Ora

08:01 Taxarea parcărilor prin SMS, AMÂNATĂ

Implementarea sistemului de taxare prin SMS, promis de autoritățile din Târgu-Jiu, a fost amânată, după ce social-democrații au acuzat că era mai degrabă o afacere decât un serviciu în folosul cetățenilor. Proiectul primarului Marcel Romanescu nu a trecut, luni, de votul consilierilor locali.

„Tarife abonamente parcări publice: Baia Mare – 50 lei/lună; Oradea – 90 lei /lună; Timișoara – 85 lei/lună. În ședința de Consiliu Local primarul municipiului Târgu Jiu a propus abonamentul lunar pentru parcări 200 lei/lună (de 4 ori mai mare decât la Baia Mare). Am solicitat amânarea acestui material, cerând să avem o discuție serioasă în acest sens, proiectul propus făcând referire și la plata prin SMS, dar fiind incomplet, din punctul meu de vedere. Firma respectivă are contracte și în orașele menționate mai sus și urmează să primească un comision de până la 15% din sumele plătite. Proiectul privind plata parcărilor nu trebuie să se rezume doar la sms și aplicație pe telefon. Trebuie să avem parcometre, abonamente, achiziționarea de la agenți economici, etc. Un sistem bine implementat de taxare a parcărilor publice din Târgu-Jiu, chiar și la 1leu/oră, poate aduce mai mulți bani la bugetul local, bani care pot fi utilizați pentru investiții în infrastructura orașului. Am propus 1 leu/ora (așa a promis dl. Romanescu în campanie). Dacă cetățenii au votat această propunere atunci avem obligația să o respectam. “Promisiunea făcută e datorie curată”, a declarat viceprimarul Adrian Tudor.

Aleșii PSD au acuzat că prin acest proiect municipalitatea are în vedere mai mult avantajul firmei respective decât al cetățenilor din Târgu Jiu și nu numai.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here