Ultima Ora

08:01 Europarlamentarul care propune un mini-Schengen: România, Bulgaria şi Grecia 

Europarlamentarul Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, a propus crearea unui mini-Schengen, România, Bulgaria şi Grecia să desfiinţeze frontierele dintre ele.

”Cred că imediat după decizia Consiliului JAI de anul trecut, decizia nedreaptă prin care ne-a fost respinsă intrarea din cauza Austriei şi Olandei, prima persoană care a venit cu acest scenariu a fost colegul meu, domnul eurodeputat Marian-Jean Marinescu, care a spus că cele două guverne pot foarte uşor notifica Comisia Europeană şi desfiinţa frontierele între statele noastre. Cred că e o măsură corectă pe care trebuie s-o aplicăm imediat. Aş merge mult mai departe, aş propune ca România, Bulgaria şi Grecia să desfiinţeze frontierele între ele pentru că nimeni nu ne poate îngrădi acest drept, trebuie doar notificată Comisia. Cred că acest demers, pe care-l susţin şi colegii din Bulgaria, trebuie implementat imediat”, a afirmat europarlamentarul PMP la B1TV.

Eugen Tomac a mai afirmat că ”guvernanţii austrieci mint cum nu s-a mai întâmplat în Europa, când spun că se opun extinderii Schengen deoarece sistemul nu mai funcţionează, dar la Consiliul JAI de anul trecut au votat pentru includerea Croaţiei în acest Spaţiu, iar Croaţia a aplicat mult mai târziu decât România, în 2021”.

Comment here