Ultima Ora

08:01 Donald Trump, vizat de o procedură de DESTITUIRE

Camera Reprezentanților din Statele Unite a anunțat începerea procedurii de destituire a președintelui Donald Trump. Anunțul a fost făcut de președinta camerei inferioare a Congresului american, Nancy Pelosi, lidera democraților. Primul pas, cel pe care democrații îl fac acum, este acela de declanșare a unei anchete în acest caz, care s-ar putea încheia cu o punere formală sub acuzare pentru abuz de putere.

Preşedintele american este suspectat că a făcut presiuni asupra Ucrainei în încercarea de a aduce prejudicii fostului vicepreşedinte democrat, Joe Biden, care ar putea fi rivalul său la scrutinul electoral din 2020. Fiul politicianului, Hunter Biden, a început să lucreze pentru o companie ucraineană din domeniul gazelor începând din 2014.

Donald Trump este acuzat că s-a folosit de funcția pe care o are pentru a face presiuni asupra președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, ca să-l determine pe acesta să declanşeze o anchetă de corupţie împotriva lui Biden. Ar fi făcut acest lucru într-o conversație telefonică, în luna iulie.

Fiul lui Joe Biden a devenit directorul companiei de gaze naturale din Ucraina în perioada în care tatăl său era vicepreședintele SUA. Donald Trump susține că această numire a încălcat legea și ar fi insistat pe lângă actualul președinte ucrainean să pornească o investigație. Mai mult, președintele Trump i-ar fi cerut asistentului său, Mick Mulvaney, să blocheze un ajutor militar de câteva milioane de dolari destinat Ucrainei, cu o săptămână înainte de a avea respectiva convorbire cu președintele Zelenski, au declarat pentru CNN două surse de rang înalt din administrație.

Luni, Trump negase că ar fi condiţionat ajutorul militar pentru Ucraina de declanşarea unei anchete la Kiev împotriva fostului vicepreşedinte american Joe Biden şi a familiei acestuia. Marți, Donald Trump a anunţat că va continua să blocheze ajutoarele americane pentru Ucraina. La sosirea la Adunarea Generală a ONU, el a declarat reporterilor că Europa ar trebui suporte o parte mai mare a poverii financiare pentru asistenţa acordată Kievului. Fondurile respective au fost deja aprobate de Congresul Statelor Unite.

Donald Trump a recunoscut că a abordat cu președintele Ucrainei subiectul Biden, dar neagă că ar fi făcut vreo presiune asupra liderului de la Kiev. Mai mult, el a anunţat marţi că a autorizat publicarea conversaţiei telefonice pe care a avut-o cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski.

Partidul Democrat deţine majoritatea în Camera Reprezentanţilor, iar preşedintele Trump riscă să fie pus sub acuzare, ceea ce s-a întâmplat doar în cazul a doi dintre predecesorii săi în istoria SUA: democraţii Andrew Johnson, în 1868 şi Bill Clinton, în 1998 pentru scandalul legat de stagiara de la Casa Albă Monica Lewinsky. Andrew Johnson și Bill Clinton au ajuns să fie suspendați de Camera Reprezentantilor, dar au fost salvați ulterior de Senat. În ceea ce îl privește pe Richard Nixon, acesta a demisionat în plin proces de suspendare la Camera Reprezentanților, ca urmare a scandalului Watergate.

Astfel, până acum, niciun președinte american nu a fost destituit.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here