Ultima Ora

08:01 Daniel Dragomir, dat în urmărire internațională. Cum ar fi fugit fostul ofițer SRI din România

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir, condamnat, joi, la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare, a fost dat în urmărire internațională, vineri, de Poliția Română, conform surselor judiciare, citate de HotNews.ro.

Fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, a fost dat în urmărire internațională, vineri, în baza unui mandat european de arestare emis pe numele acestuia de instanță, la solicitarea Poliției. Cu o zi în urmă, Dragomir fusese dat în urmărire națională de Poliția Română, însă acesta părăsise ţara cu o zi înainte de condamnarea definitivă. Daniel Dragomir știa că urmează să fie condamnat la închisoare cu executare, așa că a fugit din timp din țară. Acesta ar fi fugit cu mașina, pe la Arad, miercuri.

Fostul colonel SRI a fost condamnat, joi, la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare de magistrații Curții de Apel București. Decizia este definitivă. Și soția lui Dragomir, Marinela Zoica, fost cadru activ, a fost condamnată la 2 ani și 8 luni.

În 2016, Daniel Dragomir a fost arestat preventiv în două dosare: „Black Cube” și în cel în care a fost acuzat că ar fi cerut si primit peste 460.000 de euro de la Rami Ghaziri, pentru a-i proteja afacerile. Procurorii spun că, în perioada octombrie 2012 – octombrie 2013, Dragomir, care îndeplinea funcția de șef de grupare sectoare informativ-operative în Direcția Generală de Prevenire și Combaterea Terorismului din cadrul Serviciului Român de Informații, beneficiind de ajutorul soției sale, a pretins și, ulterior, a primit de la omul de afaceri Rami Ghaziri, administrator al Agroli Crevedia, suma totală de 462.567 de euro. 374.000 de euro au mers direct în contul soacrei fostului ofiţer, peste 70.000 de euro au reprezentat cheltuieli pentru înfiinţarea unei firme, Emar Investment şi pentru o maşină Porsche Cayenne, iar 18.000 de euro ar fi fost primiţi, sub forma salariului de 8.000 de lei pe lună al soţiei sale, la firma Emar.

Dragomir este inculpat și în ancheta „Black Cube”, unde actualul procuror european Laura Codruța Kovesi ar fi fost spionată și amenințată, prin intermediul unei firme israeliene cu conexiuni la noi.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here