Ultima Ora

08:01 Burduja exclude eliminarea plafoanelor la energie

Guvernul nu intenţionează să elimine plafonul de 0,68 RON pentru românii care au un consum mic, de până la 100 de kilowați/oră, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, sâmbătă, la Antena3.

„Este exclus să luăm în calcul eliminarea unor asemenea plafoane. Noi ne dorim să păstrăm un preţ cât mai mic la factura cetăţenilor şi a companiilor româneşti. Aceasta este prioritatea”, a spus Burduja.

Ministrul a precizat că schema de compensare-plafonare este în vigoare până în martie 2025, iar Comisia Europeană doar ne-a făcut anumite recomandări, nu impuneri, la fel ca şi altor state europene.

„Preferința mea și dorința mea, ca ministru al Energiei, este să păstrăm schema așa cum este, cel puțin până trecem această iarnă. Cu atât mai mult nu dorim să mai umblăm la această schemă, s-o ajustăm pentru că abia avem o stabilitate în piață, abia furnizorii au început să-și pună la punct toate sistemele de facturare și nu mai există acele erori. Deci, vrem să menținem sistemul cât mai stabil și un preț cât mai mic la factură” a mai spus Burduja.

Ministrul a afirmat că undeva la 5 milioane de gospodării din România au plătit factură la curent de circa 35 lei pe lună, în această perioadă de criză energetică.

Comment here