Ultima Ora

07:59 Volkswagen în România? Ce spune Gheorghe Falcă

Europarlamentarul Gheorghe Falcă a declarat că Aradul este locația analizată de Volkswagen pentru deschiderea unei fabrici Skoda. Potrivit fostului primar, investiția în Turcia, locul ales inițial de companie, a fost amânată.

Conform lui Falcă, reprezentanții Volkswagen au analizat mai multe locuri din Turcia, Ungaria, România, Serbia și Bulgaria pentru deschiderea unei fabrici Skoda și că, din România, a fost ales Aradul.

„Volkswagen a avut un proiect de extindere și a anunțat că amână investiția în Turcia. Înainte au decis să prospere în Europa de Est prin realizarea unei fabrici Skoda. A fost analizată Ungaria, România, Serbia și Turcia, în România erau vizate mai multe locații. Primăria Arad a aflat. Locațiile propuse de Guvern nu au îndeplinit condițiile, în timp ce locația din Arad a îndeplinit condițiile și am început primul nivel de negociere. Am făcut partea de negociere pe patru direcții apoi, statul român a preluat partea mea de negociere și a făcut o ofertă consultanților, la fel cum au făcut și Ungaria și Serbia, doar că Turcia a făcut o ofertă mult mai mare și atunci s-au decis să nu mute Skoda în sud estul Europei.  Apoi Volkswagen a anunțat că amână proiectul. Vom vedea dacă continuă în sud estul Europei investiția. În acest moment negocierile se pot relua, nu știm de unde”, a spus fostul primar al Aradului.

El a precizat că în noua fabrică ar urma să fie create circa 4.000 de noi locuri de muncă. Volkswagen a amânat decizia finală de a construi o fabrică de mașini în Turcia, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, pe fondul criticilor internaționale cu privire la operațiunea militară a țării în Siria.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here