Ultima Ora

07:58 Poliția Locală Târgu-Jiu a ”înghițit” 4,4 milioane de euro, în 2019

Uniunea Salvați România a făcut publică, pe platforma online https://transparenta.usr.ro, o situație a cheltuielilor consiliilor județene și principalelor primării din România.

La Gorj, Consiliul Județean a cheltuit în primele 11 luni din 2019, peste 386 de milioane de lei, aproape jumătate din această sumă, peste 180 de milioane de lei, îndreptându-se către „spitale generale”, 61,3 milioane de lei către drumuri și poduri, iar 44,8 milioane de lei către asistența socială pentru familie și copii.

La Primăria Municipiului Târgu-Jiu, Poliția Locală este în topul cheltuielilor pe 2019, cu aproape 20 de milioane de lei, depășind chiar și capitolul „asistență socială în caz de invaliditate”, unde s-au cheltuit 17,2 milioane de lei din bugetul local. Capitolul „instituții publice de spectacole și concerte” s-a bucurat și el de un buget generos, de aproape 10 milioane de lei.

„Tu știi pe ce se duc banii primăriilor sau cei ai Consiliului Județean Gorj? Fiindcă instituțiile statului țin cât mai departe de ochii contribuabililor aceste sume, într-un efort de transparentizare promis, USR a agregat din informațiile oficiale aceste cheltuieli și le-a transpus într-un mod rumegabil. Așadar, în primele 11 luni ale anului 2019: – CJ Gorj a cheltuit 80,7 milioane de euro din care 2.2 milioane pe, declară ei, „Instituții publice de spectacole și concerte” și doar 297 mii euro pentru „învățământ primar”; – Primăria Tg. Jiu a cheltuit 34 milioane de euro din care, pe primul loc în topul cheltuielilor – 4.4 milioane de euro pentru Poliția Locală și doar 1.261 de euro pentru „tineret” sau 198 mii de euro pentru „învățământ primar”; – Primăria Motru a cheltuit 12.7 milioane de euro, din care de aproape 5 ori mai puțin pe „Creșe” decât pe „întreținere grădini publice” și de 10 ori mai puțin decât pentru „Poliția locală”, a scris Radu Miruță, președintele USR Gorj, pe pagina sa de socializare.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here