Ultima Ora

07:58 Gorj: 33 de focare de pestă porcină

33 de focare de pestă porcină africană, depistate, până în acest moment, în județul Gorj. Potrivit Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj, au fost plătite despăgubiri pentru 5 din cele 13 exploatații afectate, în valoare de 23.970 de lei.

Focare de pestă porcină au fost descoperite în localitățile: Târgu-Jiu, Crușeț, Runcu, Brănești, Ionești, Slivilești, Turcinești, Turburea, Bolboși, Mătăsari și Dragotești. Gospodăriile afectate au fost plasate sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricție privind circulația persoanelor, animalelor, produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport, precum și dezinfecția exploataţiilor.

DSV Gorj le solicită cetățenilor anunțarea de urgență a medicului veterinar local, a medicului oficial zonal sau direct a DSVSA Gorj (telefon 0253226033) precum și a primăriei/consiliului local, despre orice caz de îmbolnăvire, care evoluează la porcii domestici cu febră mare și mortalitate crescută, respectiv a identificării de cadavre sau porci sălbatici bolnavi, în scopul aplicării precoce a măsurilor de diagnostic și combatere.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here