Ultima Ora

07:57 Medicii germani: Mănușile NU ne protejează de Covid-19, dimpotrivă!

Mănușile de unică folosință nu protejează cu adevărat împotriva noului coronavirus. De fapt, ele pot crește chiar riscul unei infecții.

Deși mănușile de unică folosință sunt purtate în cabinetele medicilor, precum și de către paramedici, acestea protejează mâinile numai de contaminarea grosieră, cum ar fi sângele sau alte lichide corporale. De fapt, mănușile protejează împotriva contaminării cu bacteriile și virusurile doar pentru o perioadă foarte scurtă de timp. Acest lucru este cauzat de faptul că materialul mănușilor de unică folosință este poros și, cu cât le porți mai mult, cu atât este mai ușor pentru agenții patogeni să pătrundă pe presupusa acoperire de protecție. Acesta este unul dintre motivele pentru care personalul medical curăță și dezinfectează cu atenție mâinile după ce a purtat mănuși de unică folosință. Mănușile de unică folosință nu înlocuiesc în mod expres regulile de igienă, atrag atenția specialiștii, citați de Deutsche Welle.

Mănușile de unică folosință din vinil, latex sau nitril pot da o senzație de mediu steril, dar această senzație de siguranță este foarte înșelătoare. Mulți oameni au grijă să nu-și atingă fața atunci când fac cumpărături cu mănuși de unică folosință – însă uneori fac din greșeală acest lucru, fără să își dea seama. Din aceste motive, medicii avertizează nu doar că există acest sentiment înșelător de securitate, dar subliniază și că mănușile de unică folosință pot crește riscul de infecție. Acest lucru se datorează faptului că pielea începe să transpire foarte repede sub mănușile de unică folosință, iar un climat cald și umed este un mediu ideal pentru bacteriile și virusurile de tot felul.

“Sub mănuși, bacteriile se înmulțesc fericite în spațiul cald și umed. Iar după ce le scoateți, fără dezinfectare, aveți un canal de scurgere pe mâini. Felicitări!” spune Hanefeld, medic din Bremervörde, în Nordul Germaniei.

Și medicul Jens Mathews are o viziune similară. Într-un interviu pentru postul german de radio SWR3, el a descris mănușile de unică folosință drept un „germinator” pentru coronavirus. Nu doar că nu oferă nici o protecție, spune el, dar este chiar contraproductiv. Într-un timp foarte scurt, o mănușă de unică folosință acumulează mai multe bacterii pe suprafață decât o mână proaspăt spălată, potrivit lui Mathews.

“Nu aș recomanda nici măcar purtarea de mănuși de unică folosință în viața de zi cu zi persoanelor care nu au fost tratate medical. Este necesar un anumit nivel de cunoștințe și practică pentru a scoate mănușile de unică folosință astfel încât orice microorganisme aderente să rămână mănușă și să nu aungă pe mâini purtătorii nu-i frământă pe mâini, încheieturi sau mânecile hainelor exterioare când le scoate ”, explică și Prof. Dr. Ojan Assadian, președinte al Societății Austriece pentru Igienă într-un interviu acordat revistei de specialitate pflegen-online.de.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here