Ultima Ora

07:57 Deturnare de fonduri la UCB. A fost sesizat PARCHETUL

Un raport al Curții de Conturi, de la finalul lui 2018, arată că la Universitatea „Constantin Brâncuși” (UCB) a avut loc o deturnare a burselor studenților către salariile angajaților, a fost indus în eroare Ministerul Educației Naționale, pentru a aproba diverse deblocări de solduri din excedentele anilor anteriori și s-au înregistrat nereguli în derularea achizițiilor publice din fonduri europene și din bani guvernamentali, scrie Newsweek.

Curtea de Conturi a trimis, luna trecută, documentele care dovedesc neregulile la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Senatul UCB Târgu Jiu a decis, în anul universitar 2017-18, să reducă ilegal cuantumul burselor studenților.

Curtea de Conturi Gorj a descoperit că studenții au fost prejudiciați cu peste 125.000 de lei, dar și că au fost utilizați ilegal 463.318 lei, de la burse, şi 312.040 lei, de la transportul studenților, pentru plata salariilor și achiziții de bunuri și servicii.

Cum lefurile angajaților de la Universitatea din Târgu-Jiu au crescut consistent în ultima perioadă, pentru plata salariilor a mai fost nevoie şi de utilizarea ilegală a sumei de 801.099 lei din sumele alocate pentru bursele și transportul studenților, arată raportul.

Mai mult, instituția de învățământ a plătit contribuții CASS mai mici decât ar fi trebuit. UCB a schimbat șase contabili în ultimii doi ani, iar serverul de la contabilitate a fost ”atacat cibernetic”, pierzându-se numeroase date financiare.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here