Ultima Ora

07:55 Zeci de școli din Gorj, fără autorizație de securitate la incendiu

47 de unități de învățământ din Gorj necesită obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, arată o informare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.

„Din totalul de 118 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, 43 deţin autorizaţie de securitate la incendiu, 47 necesită obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, iar la 28 nu este obligatorie obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. În cadrul celor 118 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, funcționează 565 clădiri. Din totalul de 565 clădiri, 170 clădiri sunt autorizate din punct de vedere al securităţii la incendiu, 84 sunt neautorizate (din care 74 dețin aviz de securitate la incendiu), iar 311 clădiri nu fac obiectul autorizării“, se arată în informarea semnată de Augustin Malacu, inspectorul șef al ISU Gorj.

„Pentru reducerea numărului obiectivelor care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu și în mod special, în ceea ce privește autorizarea clădirilor cu destinație de învățământ, lunar, în ședințele de comandă, se desfășoară o analiză a situației construcțiilor care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, în raport cu controalele executate la aceste categorii de obiective, a sancțiunilor aplicate, a cererilor de emitere a avizelor și autorizațiilor de securitate la incendiu“, a mai transmis Augustin Malacu.

Comment here