Ultima Ora

07:54 OUG pentru minerii din Valea Jiului, săptămâna viitoare

Laszlo Domokos, preşedintele Sindicatului „Huila”, a declarat, miercuri seară, după discuţiile cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, că Ordonanţa de Urgenţă privind veniturile minerilor disponibilizaţi din Valea Jiului va intra pe ordinea de zi a primei şedinţe de Guvern de săptămâna viitoare.

“Am avut o discuţie cu Virgil Popescu vizavi de problema noastră a minerilor de la Societatea Naţională Închideri Mine Valea Jiului. L-am întrebat pe domnul ministru dacă poate să-mi spună un termen cam cât de repede ar putea fi următoarea şedinţă de Guvern. Am înţeles că sunt nişte paşi de făcut, în principiu de avizare. Consiliul Economic şi Social se întruneşte marţi şi după aceea mi-a spus că va intra în prima şedinţă de Guvern de săptămâna viitoare. (Ordonanţa de Urgenţă – n.r.) prevede un pachet social de protecţie a celor disponibilizaţi, care a stat la baza întocmirii planului de închidere a acestor mine încă din 2012”, a afirmat Laszlo Domokos, după discuţiile cu Virgil Popescu, ministrul Economiei.

Domokos a precizat că în jur de 100 de mineri protestează în continuare în subteran.

Ionel Dancă, şeful Cancelariei premieruluii, a declarat, miercuri, că printre priorităţile Guvernului se află o OUG pentru completarea veniturilor persoanelor disponibilizate în urma închiderii minelor din Valea Jiului, act discutat deja în primă lectură în şedinţa Executivului. Ordonanţa de Urgenţă vizează situaţia minerilor blocaţi în minele de la Uricani şi Paroşeni.

“Este un act normativ solicitat de minerii care urmează să fie disponibilizaţi de la Societatea Naţională a Închiderii Minelor, Valea Jiului şi Complexul Energetic Hunedoara şi a cărui amânare nu mai poate fi acceptată. Prin urmare, prin acest act normativ, se reglementează situaţia veniturilor complementare pentru persoanele care urmează să fie disponibilizate, şi în această privinţă, potrivit programului de disponibilizări, urmează să fie acordate venituri complementare pentru un număr de persoane, în 2020, 350 de persoane, 362 de persoane în 2021 şi o programare a lor până în 2023”, a spus șeful Cancelariei premierului.

Ionel Dancă a mai afirmat că, pentru această modificare, impactul bugetar pentru anul următor va fi de 15 milioane de lei.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here