Ultima Ora

07:53 Trump susţine că a devenit imun la COVID-19

Preşedintele american Donald Trump a declarat, duminică, într-un interviu pentru Fox News, că se pare că a devenit imun la Covid-19.

“Se pare că sunt imun, aşa că pot să ies ‘din subsol’. Se pare că sunt imun, nu ştiu pentru cât timp. Poate o perioadă lungă, poate una scurtă, poate pe viaţă. Nimeni nu ştie cu adevărat”, a spus Trump, potrivit presei din SUA. “Preşedintele este în formă foarte bună pentru a lupta”, a mai afirmat el.

Problema imunităţii la Covid-19 rămâne una cu numeroase necunoscute: nu se ştie exact durata imunităţii şi nici gradul de protecţie oferit de anticorpi. La sfârşitul lunii august, cercetătorii din Hong Kong au anunţat că au descoperit primul caz de reinfectare cu Covid-19, la câteva luni de la vindecare.

Donald Trump a fost testat pozitiv cu coronavirus săptămâna trecută şi a fost spitalizat câteva zile. El a revenit la Casa Albă luni seară. Sâmbătă, medicul lui Trump a spus că preşedintele nu mai este considerat un risc privind transmiterea noului coronavirus.

Comment here