Ultima Ora

21:37 Marea Britanie și Austria reintră în carantină

Marea Britanie se întoarce la un „lockdown” ca în primăvară. Premierul britanic Boris Johnson a anunțat, sâmbătă seara, că Anglia intră în carantină începând de joi, 5 noiembrie, până la începutul lunii decembrie.

„E timpul să trecem la acțiune, pentru că nu mai există alternativă”, a motivat premierul, în condițiile în care Marea Britanie a depășit un milion de infectări cu noul coronavirus.

Boris Johnson a precizat motivele pentru care oamenii vor mai putea să iasă din casă pe perioada carantinei: ca să meargă la școală, la muncă – în cazul în care nu pot lucra de acasă, să facă exerciții fizice și să se recreeze în aer liber, dacă au motive medicale, pentru cumpărături esențiale și pentru a avea grijă de persoane vulnerabile. Premierul a anunțat, de asemenea, că în următoare perioadă guvernul are de gând să recurgă masiv la teste rapide. El a precizat că pentru realizarea acestor testări în masă va fi chemată în ajutor armata.

Și guvernul austriac a anunţat, sâmbătă, o nouă izolare, începând de marţi şi până la sfârşitul lui noiembrie, printr-o interdicţie a circulaţiei pe timpul nopţii şi închiderea restaurantelor, hotelurilor, instituţiilor culturale şi sportive, cu scopul de a opri al doilea val al epidemiei de Covid-19.

”O a doua izolare este implementată începând de marţi şi până la sfârşitul lui noiembrie. Nu am luat această decizie cu uşurinţă, dar ea este necesară” a anunţat, într-o conferinţă de presă, la Viena, cancelarul conservator Sebastian Kurz.

Numărul zilnic al infectărilor cu noul coronavirus a depăşit, vineri, în Austria, un vârf de 5.600 şi se apropie de un prag de 6.000 de cazuri la care, potrivit guvernului, spitalele riscă să nu mai poată primi pacienţi. Interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii se aplică între orele locale 20.00 şi 6.00. Magazinele, întreprinderile, creşele şi şcolile primare rămân deschise, iar colegiile, liceele şi universităţile trec la învăţământul la distanţă, a precizat şeful guvernului austriac. Teatrele urmează să fie închise, iar hotelurile să primească numai călători cu afaceri.

Comment here